29 Temmuz 2013

Blogdan Haberler


İnternetteki belli başlı siteleri, gazete arşivlerini ve her futbolseverde olduğu gibi futbol hafızamı ve kişisel arşivimi kaynak alarak amatörce giriştiğim bu "Fenerbahçe maçlarını, futbolcularını, gollerini arşivleme-listeleme-derleme-yayınlama" hobim bir süredir bu blog sayfasında devam ediyor. Blogspot taslaklarının yetersizliği, telif hakkı meselesi (gol videoları için), internetteki bilgi kirliliği ve fazla zaman ayıramama gibi nedenlerle, tam anlamıyla yapmak istediklerimi yapamamış olsam da umarım ortaya güzel bir şeyler çıkarabilmişimdir. Son birkaç aydır, ara sıra Twitter'ı da kullanarak yaptığım paylaşımları ve bu blogdaki bilgileri kaç kişi okudu, faydalı buldu ve aklına bir Fenerbahçe maçı takıldığında referans olarak kullandı bilmiyorum ama keyif alarak yaptığım bu şeyi mümkün olduğu kadar sürdürmeye çalışacağım.


TFF'nin kendi sitesi de dahil olmak üzere, geçmiş yılların maçları konusunda internette inanılmaz bir bilgi kirliliği var. Bu yüzden ekranın sağında "Paylaş" başlığında yazdığım gibi, bu blogun da internetteki yanlış bilgi kaynaklarından birine dönüşmemesi için içerdiği herhangi bir yanlışın fark edildiği takdirde bildirilmesi benim için çok değerli.

Blogumda eksikliğinden hoşlanmadığım üç başlıktan birini (lig tarihi boyunca gol atan çubukluların listesini) tamamladım ve yakın zamanda onu da paylaşacağım. İkinci (çubukluların resmi maç sayıları) ve üçüncüsü (1959 öncesi ligler) için de fırsat buldukça notlarımı tamamlamaya çalışıyorum.

 

Yeni sezon başlarken, ben de Fenerbahçemle sezon başlamadan görüşmek ve takımı yakından görmek için 2-3 hafta önce Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nde bir akşam antrenmanını izlemeye gittim. Üstteki fotoğraflar da o günkü antrenmandan. Oradaki tüm taraftarların aklında ve dilinde tabii ki yeni sezon kadrosu, ideal 11'ler, muhtemel transferler ve Ersun hoca vardı. Yıllardır içimden hep "umarım Ersun Yanal'ın yolu bizden önce Galatasaray veya Beşiktaş ile kesişmez ve bize gelme ihtimalinin önü kapanmaz. Aykut hoca bir gün teknik direktörlük görevini bıraktığında da yerine o gelir." diye geçirirdim. Umarım Ersun hoca, Kocaman adamın Fenerbahçe'yi taşıdığı noktanın da üzerine çıkarak Fenerbahçe'de çok güzel işler yapacak. Eminim ki bir gün Aykut Kocaman bu kulübe geri dönecek ve efsane futbolcu, efsane teknik direktörlüğünün yanına bir de efsane başkanlık ekleyecek. O makamı da hakkını vererek kaldırabileceğinden hiç kuşkum yok. Ama şimdi tüm Fenerbahçeliler'in aklının fikrinin Ersun Yanal'ın takımında olması gerekir ve bunu yaparken de Aykut Kocaman'ın takımıyla öyle veya böyle kıyaslamalardan kaçınılması en sağlıklısı ve her şeyden önce Kocaman ve Yanal'a saygının gereği.

Son sözümüz FENERBAHÇE!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder